06.04.2021, 11:53 AM
Tenhle problém má i "dospělá stanice" DJ-A40, ze které je tahle A446 odvozena. Mám A10 (VHF) a A40 (UHF), mají supr příjem a tak, to potvrzují zdejší zkušenosti s A446 ostatně. Ale jsou to ručky původně profesionální, tedy "naprogramuj a neměň". Z toho plynou i ovládací zádrhely, třeba jako to, že do jednoho z menu lze přistoupit pouze vypnutím a zapnutím stanice. A dělníky na stavbě ani ta frekvence nezajímá, to už spíš to rádio...
Pak mám V57, která je už radioamatérská a podle toho vypadá propracované ovládání, ovšem bohužel má horší RF vlastnosti (příjem), ne špatné, ale o něco horší než excelentní A10/A40. Naštěstí je ale o dost lepší, než z ní odvozená PMR verze V446, která je špatná.
Tož to jen pro kontext. Ten často odpoví na podobné záhady... My se na to díváme z úzkého úhlu pohledu velmi specifických uživatelů.
Pak mám V57, která je už radioamatérská a podle toho vypadá propracované ovládání, ovšem bohužel má horší RF vlastnosti (příjem), ne špatné, ale o něco horší než excelentní A10/A40. Naštěstí je ale o dost lepší, než z ní odvozená PMR verze V446, která je špatná.
Tož to jen pro kontext. Ten často odpoví na podobné záhady... My se na to díváme z úzkého úhlu pohledu velmi specifických uživatelů.