Fórum o vysílání a vysílačkách a o všem kolem

Úplná verze: Alinco DJ S45
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Technické parametry udávané výrobcem:
* Počet kanálů: 8 (320 CTCSS)
* Frekvenční rozsah: 446,00625-446,09375 MHz
* Napájení: 2 x 1,5 V (AA), 3-6 V exter.
* Spotřeba při: vysílání 0,45 A příjmu 60 mA
* Rozměry: 57-98-28 mm
* Hmotnost: 164 g
* Citlivost: 15 dB microV/12 dB SINAD
* Selektivita: 6 dB/6 kHz 60 dB/14 kHz
* Výkon NF zesilovače: 0,18 W/8 ohm
* Výstupní výkon: 0,5 W/0,01 W
* Modulace: FM

-stanice je snadno rozšiřitelná na celé UHF pásmo a tak umí i 16 kanálů pro PMR

Překlad translatoru z webu Alinco:

Robustní polykarbonátový design odolává dešti, špíně a prachu
Režim Advanced Quick Repeater Access umožňuje vyvolat dříve nastavené parametry pouhými 2 klíčovými akcemi bez ohledu na aktuální nastavení frekvence.
Na rozdíl od jiných nastavení automatického opakovače, která omezují frekvenční rozsah, lze tyto parametry přístupu k opakovači nastavit odděleně od původních výchozích parametrů.
Výstup:
2 W s 6,0 V externím zdrojem stejnosměrného proudu
Cca. 1 W s volitelným akumulátorem EBP-60 Li-Ion
Cca. 0,5 W se 2 alkalickými AA články
Cca. 0,4 W se 2 Ni-MH dobíjecími AA články
Pozice TX s nízkým výkonem (přibližně 0,5 W při 6,0 Vdc, přibližně 150 mW při 2 AA Ni-MH článcích)
Podsvícený, snadno čitelný LCD displej
100 vzpomínek
Počítačově programovatelný s bezplatným softwarem ke stažení z webových stránek Alinco (s volitelným kabelem ERW-4C)
Port SMA a lehká flexibilní bičová anténa
Přijímá 400-474MHz (pouze verze T)
Funguje se 2 bateriemi AA, ale s výkonným výstupem TX a čistým a ostrým zvukem o výkonu 200 mW
3 typy funkcí skenování (VFO, paměť, tón) s nastavením časovaného / zaneprázdněného
39 samostatně volitelných kódovacích / dekódovacích tónů CTCSS
3 různé tóny Burst Tone
9 kroků ladění a posun 1 MHz pro rychlé naladění frekvence
Kompaktní velikost 57 W x 98 H x 29,7 D mm nebo 2,24 W x 3,86 H x 1,17 D palce (bez projekcí)
Hmotnost 162 g nebo 0,36 lb včetně 2 alkalických článků AA a antény
Zahrnuje Auto-Power-OFF, Busy-Channel-Lockout, Time-Out-Timer, Battery Saver, Tone Call a Bell (pager)
Porty Mic / SP / EXT-DC
MARS upravitelný
* Kmitočtový zdvih: 2,5 kHz[Obrázek: djs45.jpg]




G
M
T












Hlasová funkce je omezena na 200 znaků

Možnosti : Historie : Zpětná vazba : DonateFechar
Dnes jsem si tuto stanici pořídil a i když jsem zkusil zatím jen 3 spojení (max 63km), tak jsem nadšen. Je to přesně typ konstrukce, kterou jsem hledal. Malá, lehká, s velkou anténou, mnoha funkcí, 16 kanálů pro PMR a vlastně i celé UHF a stále splňuje VO. Uvidíme po větším otestování, zatím tam mám nabíjecí AA, tedy jen 2,4V. Jestě se dá sehnat nový baterypack 3,7V , nabíjecí kolébka, ale ta cena není  úplně  přijatelná :-)
[attachment=87]
V čem ti přijde lepší, než DJ-A445?
Vráno, já někde uvádím, že je lepší než DJ A446?
Postřehy z  porovnávání PMR stanic ALINCO: DJ-A446E versus DJ- S45CQL: 1. Ovládání stanic v terénu:lépe se ovládá DJ-S45 má jednoduchý přístup do menu a přepínání mezi PMR, PAMĚTMI ,VFO, co se týká monitoru kanálu boční tlačítko na levé straně obou modelů: u DJ -S45 se musí trvale držet aby se vypnul sguelč , což se mi jeví jako méně pohodlné aby stanice byla v šumu,zatím co u DJ-A446E je možnost toto monitorovací tlačítko v programování stanice nastavit na funkci jedním stlač otevřít a stanice šumí,druhým stlač zavřít. 2. Citlivosti stanic při nastaveném SQL na rozhraní mezi šumem na nejlepší možnou citlivost, se lépe jevila DJ-S45 ale rozdíly jsou opravdu velmi malé, můj osobní pocit je že DJ-S45 je jen nepatrně citlivější než DJ-A446E, test byl proveden na vzdálenost 75 km což je dost málo na posuzování citlivosti stanice,v testu citlivosti budu nadále pokračovat a to na delších spojeních.3 POSLECH na příjmu je u obou stanic výborný i když je znát výkon 1W nf zesilovače u DJ-A446 a více výšek v reprodukci.4. pokud jde o kvalitu modulace obě stanice mají kvalitní modulaci : DJ-S45 ma i lehkou basovou složku a DJ -A446E má méně basů a modulace je průraznější.5.při otevřeném SQL u obou stanic, je šum u stanice DJ-S45 méně ostrý a dá se vydržet déle poslouchat , u DJ-A446E je ostřejší a unavující. Celkový verdikt: obě PMR jsou velmi kvalitní a splnily mé očekávání.

U S45 můžeš SQL otevřít pridrzenim tlačítka moni a sipkou snížit na nulu.
Možná budu mít jednu S45 na prodej ...
(27.03.2021, 06:00 PM)Vrána Chodov Praha Napsal(a): [ -> ]V čem ti přijde lepší, než DJ-A445?

To se nedá takhle říct, obě stanice se dost liší. Jeden pro mě poměrně důležitý parametr, je používání delší dobu s otevřeným squelchem. A to je tak, že šum A446 řeže hlavy, kdežto šum S45 je slabší a dá se vydržet poslouchat delší dobu. Taky squelch mají řešený jinak - S45 stejně jako další starší Alinco co mám, otevře squelch při dostatečně silném signálu, který je klidně rušení z PC nebo monitoru. Takže se musí strašlivě utáhnout squelch, aby to furt nešumělo. To na kopci nevadí, ve městě je to k vzteku. A446 tam má nějakou detekci užitečného signálu, takže zvládne průmyslové rušení. Nicméně schémata jsem nestudoval. A jo, S45, aspoň ta moje, je překvapivě citlivá.
Jakj píše Tomáš. U S45 stračí položit k ntb a hned šumí a musíš si nastavit sql na 15/20. Ale na kopcich to nevadí, tam se tenhle efekt neděje a pak si můžeš nastavit klidne sql 3/20. Stanice je citlivá a otevřený sql je opravdu poslouchatelný. Sám mám 2 tyto stanice. Už se teším na Pmr štafetu na příští neděli, budu na Poledníku.
Já mám SQL trvale nastavený na nejnižší možnou hodnotu a jen výjimečně ji musím zvedat - to spíš využiju scanlock, když už by na nějakém kanále bylo přechodně zvýšené rušení. A co se týče reprodukce, tak stejně používám externí mikrofon a ten teprve to cpe do vejšek - proti němu i ta 446 basuje :-D. 
Jinak v neděli bychom měli být šumavským horám na dohled - budem na rozhledně Kbíl u Strakonic, ze které je krásně vidět na Boubín... ale koukal jsem že nikdo není na Libíně. Což mě docela mrzí, odtud jsou 200km+ spojení téměř jistota (viz leden). Ale řekli jsme si, že tentokrát zkusíme jiné místo, byť zdaleka není tak atraktivní. Ale vysílat se ztama dá, už jsme to zkoušeli vloni.