Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

TYT TH-9800 Quad band

rezerva...

PMR: Midland G9pro, Yaesu vx-246, Sencor smr600, Motorola T82Extreme, Vertex standart vx-146 (rozdělané)
Dualband: Wouxun kg-uv9k + Nagoya NA-771
CB: Elix K22 + teleskop
Odpovědět

2 nezavisle prijimace AM,FM-kazdy ma na vstupu laditelny filtr..velmi odolnej prijimac
po odemceni na pc jede od 26 do 998mhz..az 105w
programovatelny scrambler
7 druhu selektivky
rezim crossband prevadece
prepnuti 3 stupnu vykonu
plynule rizeni zdvihu modulace
Odpovědět

Mas s ni Romane zkusenosti? Me by hodně zajimala, jako alternativa na všechno. CB, sdilaky 4m, 2m, 70cm. Ale bojim se, ze zpravidla neco univerzalniho stoji za prd...
Na ebay se daji sehnat cca kolem 5tis.

PMR: Midland G9pro, Yaesu vx-246, Sencor smr600, Motorola T82Extreme, Vertex standart vx-146 (rozdělané)
Odpovědět

(07.09.2020, 10:05 AM)Honza Klatovy Napsal(a):  Mas s ni Romane zkusenosti? Me by hodně zajimala, jako alternativa na všechno. CB, sdilaky 4m, 2m, 70cm. Ale bojim se, ze zpravidla neco univerzalniho stoji za prd...
Na ebay se daji sehnat cca kolem 5tis.

mel jsem ji 14 dni na vyzkouseni..paradni strojek...kdyby umela i SSB tak nic jineho domu nechci...ale protoze neumi tak jsem ji kamaradovi vratil..a fakt ma oba prijimace exelentni..predsrav si ze na jedne sdilence zrovna vysilas...a zaroven s tim z repraku mluvi jina sdilenka na ktere je provoz...to je fakt mazec
po odemceni prez pc umi i sdilaky na tech 34 mhz...
Odpovědět

Toho ssb škoda. Taky si myslím, že to bude pěkná mašinka :-)
Jak je na tom wokoun uv950p quad? Taky asi má jen FM, že?

Odpovědět

(07.09.2020, 12:57 PM)Honza Klatovy Napsal(a):  Toho ssb škoda. Taky si myslím, že to bude pěkná mašinka :-)
Jak je na tom wokoun uv950p quad? Taky asi má jen FM, že?

ja taky cekam...ze to cinana napadne a v nastupci tohoto modelu prida SSB....ale ja to nekoupim prave proto ze SSB neumi..jen AM a FM.....
Tehle stanici ja rikam skener co umi i vysilat Big Grin
..ten woxoun neznam tak nevim..zatim jsem tu cest nemel ho mit v ruce
Odpovědět

Krásná stanice, až bude umět DMR na VHF/UHF a SSB dole, tak do ní půjdu.
Odpovědět

(07.09.2020, 11:58 AM)romanbrod Napsal(a):  mel jsem ji 14 dni na vyzkouseni..paradni strojek...kdyby umela i SSB tak nic jineho domu nechci...ale protoze neumi tak jsem ji kamaradovi vratil..a fakt ma oba prijimace exelentni..predsrav si ze na jedne sdilence zrovna vysilas...a zaroven s tim z repraku mluvi jina sdilenka na ktere je provoz...to je fakt mazec
po odemceni prez pc umi i sdilaky na tech 34 mhz...

Možná hloupý nápad Angel : nezajímal se tady někdo, zda to SSB nejde dodatečně u TYT TH-9800 Quad banad vyřešit? Úprava sw? Úprava hw?
Prosím nenadávejte mi. Děkuji.
Odpovědět

(21.02.2025, 11:05 AM)OK2Filip Napsal(a):  Možná hloupý nápad Angel : nezajímal se tady někdo, zda to SSB nejde dodatečně u TYT TH-9800 Quad banad vyřešit? Úprava sw? Úprava hw?
Prosím nenadávejte mi. Děkuji.

Mě by hlavně zajímala čistota výsledného SSB signálu, po té úpravě... Obvykle to není nic co bys chtěl, navíc s použitím toho zmíněného výkonu 105 W...

Otázkou také je, jaký signál z toho leze, když to použijete na těch odemčených rozsazích, které leží mimo určené TX rozsahy, tedy například na těch 34MHz. Romane, změřil jsi v takových případech, zda z toho nelezou nějaké obludné harmoniky?

Chápu pravděpodobnou motivaci tohoto dotazu: Myslíš si, že jsi našel univerzální dokonalé rádio, kterému do tohoto titulu chybí jediné, a tak se chytáš stébla naděje, že by se to tam dalo dodatečně flashnout... :-) Dlouho jsem hledal takové rádio snů, až jsem žádné nenašel a skončil jsem s rozsáhlou sbírkou vysílaček, co je pak tahám po pytlech na hory a vymýšlím, jak to pro příště ulehčit... Ideální rádio bohužel neexistuje, jakmile máš víc než jeden požadovaný modus operandi, u každého se ukáže, že na něco je vhodnější jiný stroj, a čím univerzálnější rádio to je, tím spíš. Čímž netvrdím, že s tímto rádiem uděláš chybu, ale nemůžeš po něm chtít úplně všechno, nejlépe včetně integrovaného kávovaru pro povzbuzení zmrzlého portablisty... :-)

Co se týče SSB, tak tím disponuje krom HAM stanic čínský univerzální kombajn. Ovšem iluze bych si o něm moc nedělal. Otázkou je, nač to SSB chcete. Pokud jde o příjem, tak jsou zde různé Tecsuny, Sangeany nebo různé zázračné SDR krabičky (Malahit, atp). Také mnohé scannery to umí. Pokud jde o UNLIS vysílání, pak je pokud vím SSB povoleno pouze na CB, na což existují různá 10m i CB rádia (která ale často čistotou signálu také nijak neexcelují). Pokud jde o HAM vysílání, pak je nasnadě otázka, zda ti jde o HF nebo VHF a výš. Pokud HF, pak je stanic na trhu přehršel, od značkových po čínu, v provedení stolním, mobilním i portablovém. Pokud jde o VHF a výš (což mně vždycky zajímalo), pak krom HF+XVRTR řešení toho moc není, z moderních rádií v podstatě jen Yaesu FT-991A, Icom IC-7100, Icom IC-9700 (který ale neumí absolutně žádné rozsahy mimo HAM bandy) a IC-705. Můžeme se těšit na Yaesu FTX-1F. Nic z toho nelze použít zároveň na sdíláky, CB a PMR a kdovíco ještě, takže stejně skončíš s více krabicemi... Smile Nedá se nic dělat. Nakonec to ale zas tak nevadí, protože víc krabic může jet zaráz na více kmitočtech, a nakonec, stejně na každý potřebujete jinou anténu, takže jedna krabice s jedním konektorem vzadu ani žádným ideálem není. A s hledáním jedné univerzální antény na všechno je to ještě horší jak s těmi vysílačkami... ;-)
Odpovědět

Pokud to není z výroby konstruováno jako all mode stanice , vždy to pak bude jako předělaný kvašák na CB . Byť je upraven i na desce , asi z něho nelezou výrazný harmonicky , ale klasické USB/LSB neumí , leze z něho namíchaný paskvil a to opravdu chceš poslouchat.
Pokud se jedná o sdilaky , tam ssb nesmíš provozovat a pokud o AMA pásma na vkv+kv , tak musíš sáhnout po Yaesu 857 mobilka , 991a stolní , popřípadě čistě kv Yaesu 891.
A pokud stačí QRP tak Yaesu 817/818, Xiegu X6100… , ale vše už asi bylo řečeno .

Alpinet Plzeň administrátor tohoto fóra - pokud máte problém nebo nápad nebo snad pochvalu, napište to do sekce https://forum.svysilackou.cz/forumdisplay.php?fid=26
CB Klub Domažlice - OK1RDO
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)