Výborná PMR stanice se špičkovou konstrukcí, odpovídající i náročným vojenským normám. Stanice je vestavěna v pouzdru používaném na profesionálních stanicích Yaesu. Jde o kovové tělo z tvrzeného hliníku a polykarbonátové nárazuvzdorné přední a zadní kryty. Stanice je výborně utěsněná proti vodě, a to i provedením reproduktoru. Je opatřena plnohodnotnou čtvrtvlnnou anténou, a akublokem s neuvěřitelnou výdrží
Bohužel se již dlouhou dobu nevyrábí a její sehnání je velmi obtížné.
Dalším bonusem byla (a stále je) možnost si dokoupit podobně "obrněný" externí mikrofon MH-45B4B. Ten je samozřejmě vybaven kvalitním reproduktorem, který zvládá spolupracovat s nadprůměrně výkonným NF zesilovačem stanice a díky své pevné konstrukci je tudíž přednes audiosignalu vyvážený a nezkreslený i ve vysokých hladinách reprodukce. A jako extra bonus má nahoře tlačítko na skokové zeslabení reprodukce.
No a samozřejmě je to profi rádio, takže se konektor ke stanici může přišroubovat.
Alinco DR-135 Mk.II, DJ-A446G, DJ-SR1 * Vertex/Yaesu VX-2500E, FT-7800, VX-146, VX-110, FT-60 * Motorola T42, T82 * Danita 2000 * AnyTone AT-5555, AT-6666 * President Randy III
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.09.2020, 10:33 AM uživatelem Vrána Chodov Praha.)
Apropo. Mám doma 2 tyto stanice koupené od nějakého bastlíře a nemají antény, jen konektory. Nevím jestli ty konektory jsou originál, nebo je tam doletoval. Ale jinak fungují.
Nevíte někdo, kde sehnat originál antény? Rád bych je dal do původního stavu. Navíc mam ještě třetí rozebranou. No nekupte to vše za pár stovek
(02.09.2020, 01:37 PM)Honza Klatovy Napsal(a): Apropo. Mám doma 2 tyto stanice koupené od nějakého bastlíře a nemají antény, jen konektory. Nevím jestli ty konektory jsou originál, nebo je tam doletoval. Ale jinak fungují.
Nevíte někdo, kde sehnat originál antény? Rád bych je dal do původního stavu. Navíc mam ještě třetí rozebranou. No nekupte to vše za pár stovek
Antény nevím, ale kdybys chtěl externí mikrofon, tak tu mám doma jeden navíc (není to ten origo Vertex za 1800, ale nějaká Čína za pár stovek, nemá to tlačítko ovládání hlasitosti reprodukce, ale konektor lze přišroubovat jako u origo majku.
Alinco DR-135 Mk.II, DJ-A446G, DJ-SR1 * Vertex/Yaesu VX-2500E, FT-7800, VX-146, VX-110, FT-60 * Motorola T42, T82 * Danita 2000 * AnyTone AT-5555, AT-6666 * President Randy III
(02.09.2020, 01:37 PM)Honza Klatovy Napsal(a): Apropo. Mám doma 2 tyto stanice koupené od nějakého bastlíře a nemají antény, jen konektory. Nevím jestli ty konektory jsou originál, nebo je tam doletoval. Ale jinak fungují.
ahoj, a tobě se to povedlo preprogramovat?
protože mě se tam nepovedla nahrát ani změna konfigurace v rámci pmr. a spíš než vyšší výkon by to chtělo další frekvence.