Témat: 4
Registrován od: Sep 2022
Hodnocení:
0
Prvni dojmy po rozbaleni R70: konecne stanice s beznym analogovym potenciometrem, ktera nekrici uz od nejnizsi hlasitosti (u RANDY-3 problem), krasny individualni popis (8 znaku) pameti s velkym fontem na displeji citelnem za vsech podminek, lze naprogramovat treba vsechny CZ-CB hotspoty s popisem-skvela prace a na tohle jsme cekali! Jinak baterie klasika s vysokou kapacitou 2600mAh (19,24Wh), za dve sekundy vymenena za jinou (u RANDY-3 zdlouhave sroubujete), klips je soucasti stanice ne baterie-nehrozi, ze se vratite pouze s baterii na opasku :-) 4 volne programovatelne klavesy na kratky i dlouhy stisk = az 8 funkci dle volby v software. TOT je seriozne definovatelny od 15 - 900 sekund a ne jako u RANDY-3 pouze ON/OFF bez moznosti zmenit cas! CTCSS jsou nastavitelne zvlast pro RX a TX. Umi i rozdilne frekvence t.zn. nekde poslouchat a jinde vysilat. Nakonec mi funguje opet stary Kenwood mikrofon, zadne trable s prislusenstvim-vse standard. V baleni je prilozena redukce sma na bnc.
Necekejte ale sadu do auta, zadny systemovy konektor na externi napajeni + antenu, coz u RANDY-3 maji vyborne propracovane. Ano R70 je slusne a relativne male radio (proti RANDY-3), programovani pres PC beznym kabelem s prevodnikem, vyuzitelny i od jinych stanic napr. Baofeng posunuje pristroj do jine kategorie. Ted kdyz se nove pouzivaji na stejnych frekvencich rozdilne ctcss u CZ CB HOTSPOTU je tato stanice naprosto skvela a 400 pametovych mist je dostatecne pro radne naprogramovani vsech CB hotspotu. Libi se mi-davam ji sanci a uvidime co dokaze v terenu.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.07.2024, 04:48 AM uživatelem
Brejko.)
Hodnocení:
0
Co vime o T60? Porovnam modely T60 a R70.
T60 ma navic proti R70: DTMF (jenze bez klavesnice jedine naprogramovat s konkretni pameti), otočný krokovač protoze ma i VFO mod (k cemu je VFO mod u CB netusim), scrambler, USB-C na těle stanice, vyssi odolnost proti povetrnostnim vlivum (jenomze budete muset sroubovat 2x srouby gumove krytky pri pouziti externiho mic/speak - u R70 krytku na 1x sroubu jen odklopite a pretocite dolu) a rozmerove mensi.
U T60 horsi nez na R70: slabsi baterie v baleni o 23%, horsi prednes z repro, popis pameti pouze 6 znaku (R70 ma: 8), display neumoznuje volby trvaleho sviceni - tohle povazuji za nejvetsi problem, omezene funkce u prog. tlacitek a ma o jedno programovatelne tlacitko mene, horsi programovaci software spolecny pro vice typu stanic a nektere polozky jsou timto nefunkcni (R70 ma relativne seriozni software pouze pro ni).
Model R70 ma aktualne bezne dostupne baterie i eliminator v CZ.
Aktualizace 7/2024: konecne jsou naskladneny baterie pro T60 v CZ skladu!
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06.08.2024, 06:49 AM uživatelem
Brejko.)
Témat: 127
Registrován od: Aug 2020
Hodnocení:
20
Volačka: Alpinet Plzeň
Díky Bejko za prvotní porovnání. Už jsem na novej model také koukal,ale jen okrajově.
Alpinet Plzeň administrátor tohoto fóra - pokud máte problém nebo nápad nebo snad pochvalu, napište to do sekce https://forum.svysilackou.cz/forumdisplay.php?fid=26
CB Klub Domažlice - OK1RDO
Hodnocení:
0
Shrnu moznosti prislusenstvi k Wouxun KG-R70:
- Baterie 2600mAh (19,24Wh) part code: BLO-009 jsou verze s USB-C a bez USB-C.
- Baterie 1700mAh (12,58 Wh) part code: BLO-008 prozatim pouze bez USB-C.
- Eliminator 12V-24V part code: ELO-003
- Bateriove pouzdo 5xAA part code: BAO-004
Dalo by se rict, ze baterie i eliminator pro R70 jsou bezne dostupne v CZ a kompatibilni s modelem KG-UV8D.
Pro model KG-T60 je dostupna baterie 2000mAh.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.07.2024, 08:51 AM uživatelem
Brejko.)
Témat: 0
Registrován od: Jan 2023
Hodnocení:
0
Poridil jsem tez T-60, protoze umoznuje provoz i v AMA pasmu 10m. Tuto sobotu jsem na FH-1 a FH-3 slysel prevadece v US. Citlivost i odolnost slusna, chce to jine anteny. Moznost naprogramovani az 400 pozic. Jsem mile prekvapen.