26.09.2020, 08:59 PM
(26.09.2020, 05:43 PM)Rosťa Brdy Napsal(a): Tak já jsem zatím více nakloněn univerzální ručce která má i řadu kladných hodnocení a to Midland Alan 42DS protože ji +CB pásmo mohu testovat doma , v autě a venku na portejblu (samo po dokoupení lepších antén baterky ven atd.). No a kdyby mne CB pásmo nedejbože více chytlo pak dokoupím lepší stanici President Harry II / President Grant II / President JFK II atd. ... teď se ještě přesvědčít na 100%, řekněte mi někdo , že to je blbost ať ušetřím
Není to blbost, jen do toho. S tímhle typem zkušenosti nemám, ale na něčem podobném jsem začínal a rozhodně nelituju. Jenom je nezbytně nutná lepší anténa (jestli to má být stále ručkoidní, tak doporučuju Albrecht Hyflex, originál pendrek zahoď) a stejně tak je nutnost si vyrobit z krokosvorky a 275cm měděné licny nacvakávací protiváhu. S tím už se dají dělat velmi slušná spojení.
No a pak si dokoupíš do auta magnetku, vyrobíš drátovku, pořídíš stožár, koupíš 5/8, pořídíš pořádnou mobilku se SSB, postavíš HB9CV, vezmeš si půjčku, rozvedeš se, a tak dále a tak dále.