Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Intek MT-3030

Takže jsem zase zpět a úspěšně jsem otestoval úpravu, na kterou jsem tu posílal link. Podělím se tu s návodem jak na to.

Co k úpravě bude potřeba (resp. co jsem použil já): mikropáječku s jemným hrotem, tenký drát olovnatého cínu, odsávačku, žiletku, měřák. Možná i lupu.
Nejprve je třeba odkrytovat vysílačku, je třeba DAT VELKÝ POZOR a kryt odendavat maximálně opatrné, přidržet kryt antény na místě a ideálně PCB vůbec nevyndavat z dolního plastového krytu, sundat jen zadní kryt. Je totiž popsáno mnoho případů, že se zatahalo za anténu, ta zapružila, u jejího napojení na PCB rupnul nějaký tmel, což odstřelilo mrňavý SMD kondík poblíž, a je pak vymalováno.
V odkazu, co jsem posílal, je obrázek s rozložením součástek na PCB. Jsou tam naznačené dva jumpery. Aby se k nim člověk dostal, musí opatrně odehnout elektrolytický kondenzátor, co je na nimi ohnutý. Nejsou to však opravdové jumpery, jsou to prostě dvě propojky na PCB, které jsou buďto propájené nebo nejsou.
Nejspíš to bude tak, že ten nalevo budete mít rozpojený a ten napravo propájený.
Nyní je třeba ostranit spoj u toho napravo. Já to udělal tak, že jsem nejprve do cínu na něm přimíchal malinké množstvi olovnatého a páječkou promíchal. Je potřeba mít fakt pevnou ruku, okolo jsou miniaturní SMD součástky, když si nějakou z nich odstřelíte nebo propálíte, tak nejspíš konečná. Potom přiložit odsávačku, roztavit, odsát, případně opakovat. na závěr ještě mezi oběma ploškami proškrábnout mezeru žiletkou a propísknout měřákem, jestli se to fakt povedlo.
Stanici jsem právě ozkoušel, už používá jen 8 PMR kanálů (na displeji značených 1-8), sken je nyní použítelný. Úpravu ještě udělám u druhé 3030 co mám.

Ještě poznámka - ten jumper nalevo "zvedá výkon". Je to ovšem zavádějící, podle všeho to ten výkon zvedne jen u LPD kanálů na 0.5W. Co se stane, pokud je levý jumper propojený a pravý rozpojený, netuším, a ani mě to příliš nezajímá.

Tak ať to jde, Tomáš
Odpovědět

Příspěvků v tématu
Intek MT-3030 - od Honza Klatovy - 29.08.2020, 07:07 PM
RE: Intek MT-3030 - od Rosťa Brdy - 07.09.2020, 11:06 AM
RE: Intek MT-3030 - od tomasstodulky - 07.09.2020, 03:08 PM
RE: Intek MT-3030 - od Rosťa Brdy - 07.09.2020, 07:51 PM
RE: Intek MT-3030 - od tomasstodulky - 08.09.2020, 09:33 PM
RE: Intek MT-3030 - od Jaroslav Holíč - 15.09.2020, 07:52 PM
RE: Intek MT-3030 - od tomasstodulky - 24.09.2020, 08:03 AM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 4 host(ů)