Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OK1TNT - z cest i portable

Celé léto jsem se chystal , jak budu při pěší turistice aktivovat rozhledny , protože většina našich ( s YL) cílů , končí  právě na kopci/rozhledně. Letošní léto bylo drobet odlišné, protože červenec byl ve znamení horšího počasí a srpen s minimem volného času. Dnes konečně bylo vše ideální a tak jsme mohli vyrazit. Vybral jsem relativně nedalekou rozhlednu Kožich OKR-0819 na jižním plzeňsku. 
Pro aktivaci jsem se rozhodl jen na VKV a to s ručním dualbandem Icom T70E s teleskopickou anténou Diamond SRH-770.
První výzvy na 145.525MHz jsem začal dávat ještě pod rozhlednou, protože na jejím vrcholu bylo celkem živo, včetně videohovorů. V tom randálu člověk být nechtěl i když bych dokázal vše ignorovat i "přetlačit". Po cca 10min přišlo první QSO z Rokycan OK1UR, další z  relativně nedalekého Suchého vrchu u Nepomuka a další z rozhledny Bolfánek. Konečně se rozhledna vyklidila a tak jsme si na ni vyšlápli , aby jsme se mohli kochat krásným výhledem na celé západní Čechy , dohlednost byla opravdu excelentní. Dále jsem se věnoval výzvám , které byly odměněny dalšími QSO z Obory u Kaznějova, z rozhledny Havran, ale i třeba s OK1ELE, který se chystal na 16h , kdy začínal IARU reg. I. VHF contest . 8 QSO s ruční stanicí ( pro aktivaci stačí 3 QSO) , byl jsem spokojený.
Příště snad s lepší technikou ( 5 el. yagi...)  a možná i KV.

[Obrázek: 20250906220642-9fc84cdc-me.jpg][Obrázek: 20250906220642-aa646464-me.jpg][Obrázek: 20250906220643-3d08eb0c-me.jpg]

OK1TNT -  administrátor tohoto fóra - pokud máte problém nebo nápad nebo snad pochvalu, napište to do sekce https://forum.svysilackou.cz/forumdisplay.php?fid=26

Odpovědět

Příspěvků v tématu
OK1TNT - z cest i portable - od admin - 05.09.2025, 04:32 PM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)