Nahrál jsem průběh SWR u této oblíbené antény. Snad už je to zřetelnější a hlavně přesnější, než jen foto displeje krabičky
Dal jsem to sem zvlášť, aby se to nepletlo u NanoVNA.
Není problém změřit v libovolném rozsahu přesněji, nebo konkrétní frekvence...
Honza Klatovy Napsal(a):Nahrál jsem průběh SWR u této oblíbené antény. Snad už je to zřetelnější a hlavně přesnější, než jen foto displeje krabičky
Dal jsem to sem zvlášť, aby se to nepletlo u NanoVNA.
Není problém změřit v libovolném rozsahu přesněji, nebo konkrétní frekvence...
Problém je ten, ze NA-771 je velmi populární anténa, takže se dostala celé řady čínských fejků, a fejků fejků, a tak dále.
V podstatě koupit jakoukoli anténu na Ali, kterou by pro dosažení nějakého rozumného ladění, nebylo třeba předělávat, je skoro nemožné.
Padělají se i antény od Diamondu, Siria, a dalších, tyhle čínský šunty už pronikly i do donedávna respektovaných českých obchodů.
Jinak pozor na to, že Nanovna rozhodně nezajistí anténě stejnou protiváhu, jako skutečná stanice. Tam už závisí na milimetrech, jak je například anténa přišroubovaná ke konektoru, a tak podobně. Trochu pomáhá při měření vodivě připojit objímku antény k tělu stanice. Ale nepomůže to zcela. I když je pravda, že tady se měřilo 70cm, kde je 771 lambda/2 a nemělo by to mít takový vliv. Každopádně na 70cm je Nanovna značně orientační měřidlo.