Fórum o vysílání a vysílačkách a o všem kolem

Úplná verze: DMR na sdilenkách VHF,UHF
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Jak nastavit direktní DMR? ...nic sloziteho Smile
(25.08.2020, 04:52 PM)roman brod Napsal(a): [ -> ]Jak nastavit direktní DMR? ...nic sloziteho Smile

No nevím teda, ale není náhodou digitální provoz spíše důsledkem existence pokročilých celulárních sítí (Tetrapol, Tetra a obecně GSM)? Na direktu aspoň Tetrapol prej nic moc, aspoň co se tak bavím se šerloky... ?
profi site mne fakt vubec nijak nezajimaji vzhledem k jejich pouziti prevadecu...tady jedem na direkt a DMR funguje perfektne...a o to jde,Neni sum,ruseni,praskani...proste to mluvi...
(26.08.2020, 01:13 PM)roman brod Napsal(a): [ -> ]profi site mne fakt vubec nijak nezajimaji vzhledem k jejich pouziti prevadecu...tady jedem na direkt a DMR funguje perfektne...a o to jde,Neni sum,ruseni,praskani...proste to mluvi...

Ale jak to mluví! Brrrrr ;-) hrůza ...
admin Napsal(a):
roman brod Napsal(a):profi site mne fakt vubec nijak nezajimaji vzhledem k jejich pouziti prevadecu...tady jedem na direkt a DMR funguje perfektne...a o to jde,Neni sum,ruseni,praskani...proste to mluvi...

Ale jak to mluví! Brrrrr ;-) hrůza ...

No..zalezi na tom jak se moc tvurce pomazlil s vocoderem...jedna stanice mluvi verohodne,dalsi jina mluvi jako by mel operator plnou hubu,dalsi houpe ton hlasu....mne tedy zrovna DM 1801 mluvi verohodne bez skresleni hlasu toho druheho...ale kamarad tu ma to same ale se starsim firware a to ma prednes teda ukrutnej...to se musi prehrat za novejsi...

A tedy se ptam zda nekdo nekdy resil nastaveni dmr stanice na rezim dmr prevadece/opakovace...tedy aby jeden timeslot poslouchala a hned ho po druhem timeslotu odesilala?
Tak vzhledem k pouzivani DMR uz jsem se dal na louskani nastaveni prevadecu taky...at je co poslouchat Big Grin
(27.08.2020, 06:38 AM)roman brod Napsal(a): [ -> ]
A tedy se ptam zda nekdo nekdy resil nastaveni dmr stanice na rezim dmr prevadece/opakovace...tedy aby jeden timeslot poslouchala a hned ho po druhem timeslotu odesilala?

Tohle si myslím, že DMR stanice neumí. Pokud ano, tak by mě to hodně překvapilo. DMR převaděče jedou ve splitu. Teoreticky, pokud mobil taky dosahuje duplexu tím, že střídá TX a RX velmi rychle (je to tak?), mohlo by to jít i na DMR, ovšem zas otázka na jakou vzdálenost, aby zpoždění ty timesloty neznehodnotilo. Slyšel jsem, že DMR začíná mít se synchronizací problém už na 150 km, můj test spojení na převaděč ukazuje, že to ještě jede na 170 km, ale stejně...
(02.09.2020, 10:48 PM)Saruman Napsal(a): [ -> ]Tohle si myslím, že DMR stanice neumí. Pokud ano, tak by mě to hodně překvapilo. DMR převaděče jedou ve splitu. Teoreticky, pokud mobil taky dosahuje duplexu tím, že střídá TX a RX velmi rychle (je to tak?), mohlo by to jít i na DMR, ovšem zas otázka na jakou vzdálenost, aby zpoždění ty timesloty neznehodnotilo. Slyšel jsem, že DMR začíná mít se synchronizací problém už na 150 km, můj test spojení na převaděč ukazuje, že to ještě jede na 170 km, ale stejně...

v podstate vsechny dmr stanice by to umeli...akorad jde o to zda tvurce firmware to tam da...jinak jde pouzit stanice dve v rezimu Dual capacity direkt mode...vzdy ta co zrovna vysila jede jako Master s rizenim timeslotu...nekecam zrovna vcera vyzkouseno a pouzit to jde...

ale jedine stanice co jsem nasel ze prodavaji jako prenosny repeater na jednom kmitoctu jsou od Hytera...a to je cenovej level jako koupit jete auto Big Grin ...levnejsi reseni je pouzit dve cinske dmr rucky ,propojit je,nastavit do rezimu Dual capacity direkt mode..kazdou jen hodit na jinej time slot a sami se synchronizuji na TS.... a kazde nechat svoji vlastni antenu.vyzkouseno a zcela funkcni...
Zjistuju postupem casu ze zhruba kazdej druhej pmrkar na kopci ma sebou i dualband..a kazdej 4 ma sebou dualband co umi i DMR...sakra tak proc to nepouzivate? ...staci na pasmu naznacit a hned je pokusu na dmr az dost...
(16.09.2020, 07:58 PM)roman brod Napsal(a): [ -> ]Zjistuju postupem casu ze zhruba kazdej druhej pmrkar na kopci ma sebou i dualband..a kazdej 4 ma sebou dualband co umi i DMR...sakra tak proc to nepouzivate? ...staci na pasmu naznacit a hned je pokusu na dmr az dost...

Proc ne :-) ja DMR nemam, budu nastvanej ze slysim jen cvrlikani, ale to uz nadelam :-) snad se najde nekdo kdo bude mit C4FM na kopci :-D
Stran: 1 2 3