Fórum o vysílání a vysílačkách a o všem kolem

Úplná verze: CSVuserLIST
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Nadpis asi vám nic neříká. A co když vám řeknu, že je to software. To, už možná někomu ano. Ale tipnu si, že většině to neřekne vůbec nic.

CSVUSERLIST mě poprvé představil Petr OK1PPT, který již není mezi námi několik let. Tento software je skvělý. A v čem je jeho skvělost? :-) Jen se podívejte na jeho prezentaci, kterou jsem vám připravil. Je to jenom ukázka provozu s SDRCONSOLE V3. 
CSVUSERLIST je vlastně databázový list, který je možné propojit s SDR, radiostanicí či rádiem, které má COM. Díky komunikaci, CSVUSERLIST pozná frekvenci a tu okamžitě vyhledá v databázi. Dále, pokud v databázi máme nastavený i čas / rozsah vysílání dané stanice (rozhlas, VOLMET, METEO...) tak nám to dále vyfiltruje v seznamu. Nebo chceme poslouchat, jenom rozhlas z Brazílie? není problém, nastavím si filtr na Brazílii a nebo španělsky mluvící stanice a zobrazí se tyto stanice. Já pouze poklepám na danou frekvenci a ta se "odešle" do rádia, které se přeladí. Takže to jde ovládat dvěma směry - z rádia do PC a z PC do rádia. 
Pokud bude zájem, ptejte se a já vám poradím jak to propojit s SDR či rádiem. 

Odkaz na stažení CSVUSERLIST. Je zde i malý návod, jak to propojit s SDR.