Fórum o vysílání a vysílačkách a o všem kolem

Úplná verze: Pochlubte se
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Chcete se pochlubit novou hračkou, nebo výrobkem? Zde máte možnost. Máme rádi obrázky, tak nezapomeň přidat fotku Big Grin
Diamond X50 na zkoušku, zda na mém domácím QTH bude mít vůbec smysl. A naštěstí smysl má  a z mého zapadlého QTH beru Plzeň a okolí, takže už tam zůstane. Konečně s Icomem F1610 mohu řádně poslouchat i vysílat.
Měřil si ji na vhf sdílenky?
Neměřil. Nemám čím a je to klasicky laděno na radioamatery, ale slušně funguje i na sdílených. Mam to k Icomu IC- F1610 , kterého používám i na poslech různých služeb, SAT, převaděčů...
Popravdě jsem rád, že konečně slyším celou Plzeň a okolí Smile
(10.10.2020, 04:15 PM)Alpinet Plzeň Napsal(a): [ -> ]Diamond X50 na zkoušku, zda na mém domácím QTH bude mít vůbec smysl. A naštěstí smysl má  a z mého zapadlého QTH beru Plzeň a okolí, takže už tam zůstane. Konečně s Icomem F1610 mohu řádně poslouchat i vysílat.

Dobře udělané Smile Jak jsi nakonec vyřešil ten průchod přes okno?
Na zkoušku antény jsem to nijak neřešil a kabel skřípnul do okna. Většinu pobralo těsněné. na stabilní upevnění asi na hulváta provrtám rám okna. Sice tu mam plastový, ale v řádech X let se plánuje jejich výměna, takže udělám malej průchod na koax a zasilikonuju. Big Grin
no..ja mam za to ze pokud je na ama 2m tak na 172mhz ji tipuju psv tak od 5 vejs..jeste ze Icom je hlinikovej odlitek tak to odchladi...tak ho na vic nez 6 w nehon...at se nemusi menit koncak...
Díky za upozornění. Popravdě hlavně poslouchám a zatím testuju. Jedu na 1-5w.
Pokud máš anténu bez úpravy rozměru, je defaultně laděná na HAM pásmo a na sdílených kanálech je, už dost vedle. Ale abych se přiznal, mám na autě také dualband anténu a vysílám s tím i na sdílených kanálech.
Jinak jsem koukal na obrázek montáže výložníku a říkal si, že to je hezky mechanicky připevněné (dva svorníky proti sobě), po zvětšení, už jsem se jenom smál (3M páska z Lídlu) :-) :-) :-)

Pokud máš stanici jenom na VHF, doporučoval bych anténu čistě jenom na VHF. Ideální, kterou používám je SIRIO VHF 140-170MHz (odkaz je na podobnou, skladem mají i na VHF i UHF, ale nenašel jsem ji na e-shopu). A nebo všechny tři, jako to mám já :-) :-) :-) 
(18.12.2020, 01:24 PM)Tonda OK1SDR Napsal(a): [ -> ]Pokud máš anténu bez úpravy rozměru, je defaultně laděná na HAM pásmo a na sdílených kanálech je, už dost vedle. Ale abych se přiznal, mám na autě také dualband anténu a vysílám s tím i na sdílených kanálech.
Jinak jsem koukal na obrázek montáže výložníku a říkal si, že to je hezky mechanicky připevněné (dva svorníky proti sobě), po zvětšení, už jsem se jenom smál (3M páska z Lídlu) :-) :-) :-)

Pokud máš stanici jenom na VHF, doporučoval bych anténu čistě jenom na VHF. Ideální, kterou používám je SIRIO VHF 140-170MHz (odkaz je na podobnou, skladem mají i na VHF i UHF, ale nenašel jsem ji na e-shopu). A nebo všechny tři, jako to mám já :-) :-) :-) 

Díky za ohlas. Měl jsem zapůjčenou "Bílou hůl" X-50 , abych zkusil, zda nějaká anténa bude mít v mém QTH, vůbec smysl. Za předpokladu, že si vyjednám umístění antény na střechu, u važuji o "černé holi" Panacomm       132-174MHz, kolineár 2×5/8, zisk 7,5dB, max. 200W, délka 2,3m, ladí i na CB 27 MHz      http://elix.cz/produkt/panacomm-rx-100-a...m-laminat/
Stran: 1 2